Astazi: Miercuri, 16 Octombrie 2019

perioada 8-9 septembrie 2014, în Roman și respectiv Suceava, au fost organizate 2 focus-grupuri la care au participat reprezentanți ai autorităților locale, persoane implicate direct în coordonarea proiectului, precum și reprezentanți din cadrul instituțiilor medicale și sociale. Proiectul “Calificarea femeilor în meseria de infirmier o șansă pentru servicii medicale și sociale de calitate “ se află în plină desfășurare, în cele cinci locații stabilite din regiunea Moldova ( Iași, Bacău, Roman, Suceava, Vaslui), unde în prezent se derulează prima serie a cursului de calificare. Începînd cu luna noiembrie 2014 în aceste locații va începe o a doua serie de formare.

Cele 2 focus-grupuri s-au desfășurat la Roman în cadrul Scolii Post-Liceale Roman Musat, iar la Suceava la Spitalul Județean de Urgență ”Sf Ioan cel Nou”, Adresa: bld 1 decembrie 1918, nr 21, Mun Suceava, jud Suceava , reunind un număr important de participanți în vederea realizării unui studiu de atitudini.

La aceste focus-grupuri participanții au discutat despre percepții și atitudini generale privind mediul de muncă din România, despre proceduri și criterii de anagajare și de asemenea, au fost susținute discuții pe marginea temei "accesul femeii pe piața forței de muncă." Mai mult, participanții au fost rugați să evalueze oportunităţile în ceea ce privește accesul pe piaţa muncii a femeilor comparativ cu oportunitățile pe care le au bărbaţii.

Scopul acestor evenimente a fost realizarea unei analize în ceea ce privește modul în care se fac anagajările pe piața muncii locale, modul în care o femeie este acceptată la un loc de muncă și de asemenea, realizarea unei diagnoze a avantajelor și dezavantajelor femeii în cadrul unui loc de muncă sau pe piața muncii în general.

“Femeile trebuie să demonstreze mai mult decât bărbații”. Anca Capverde purtător de cuvânt AJOFM Suceava

responsabil comunicare

Serie nouă de calificare infirmiere! - [391] accesari
CONCURS - asitent medical în cadrul Centrului de Îngrijire la Domiciliu Onești - [472] accesari